• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
                                                                                                                                                                                                                     


















Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Üyelik Girişi

Kartepe’de Tırmanma Heyecanı Nefes Kesti

2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. yarışı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi katkıları ile Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından 18 Haziran Pazar günü Kartepe Derbent’de Bayraktepe Yolu üzerinde yapıldı


2017 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 3. yarışı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi katkıları ile Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından 18 Haziran Pazar günü Kartepe Derbent’de Bayraktepe Yolu üzerinde yapıldı. Yoğun yağış altında gerçekleşen yarışlar, sporcuları zorlarken, motor sporları tutkunları için de heyecanlı anlara sahne oldu.



Derbent Jandarma Karakolu karşısından Kartepe'ye çıkan 6 km. uzunluğundaki parkurda 2 çıkış üzerinden koşulan yarışta, Bursa, Ankara, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Antalya ve İzmir illerinden 4 ayrı kategoride 33 sporcu mücadele etti. Pazar sabahı yüzünü gösteren şiddetli yağmur ve sis nedeniyle antrenman çıkışlarının aksaması üzerine 3 çıkış olarak açıklanan yarış 2 çıkış üzerinden gerçekleştirildi. 

Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile geçen yılın Türkiye Şampiyonu Bursalı sporcu Burak Başlık birinciliğe uzanırken, O’nu benzer bir otomobille hemşerisi Engin Apaydın izledi. Opel Corsa GSI ile İzmir’den Kaan Kara da üçüncü olarak Kategori 1’de podyumu oluşturan bir diğer isim oldu.


Kategori 2’de Peugeot 208 R2 ile Neo Motorspor adına yarışan Kocaeli’den Ferhat Tanrıbilir, birinciliğini kazanmayı başarırken, BC Vision Motorsport adına Opel Astra GSI ile Bursa’dan yarışa katılan Burak Akın bu kategoriyi ikinci sırada tamamladı. Kategori 2’de üçüncülüğü yine Opel Astra GSI ile Ankaralı sporcu Çağlar Ünüvar elde etti.

Kategori 3’de Antalyalı Mitsubishi Lancer EVO IX pilotu Okan Tanrıverdi, GP Garage My Team adına mücadele ettiği Kartepe parkurundan birincilikle ayrılmayı başardı. Ankara’dan Refik Bozkurt Renault Clio II Sport ile ikinciliğin sahibi olurken, Bursalı Neo Motorspor pilotu Osman Uğur Mitsubishi Lancer EVO IX ile üçüncülüğün sahibi oldu.


Test amaçlı ilk kez bir tırmanma yarışında start alan Hakkı Ağaoğlu, Peugeot 207 S2000 ile 03:54,03’lük zamanıyla günün en hızlı çıkışını kaydederken aynı zamanda Kategori 4’te birinciliği kazandı. Subaru Impreza WRX ile Ankaralı Yavuzhan Cabbaroğlu’nun ikinci olduğu kategori 4 podyumunu tamamlayan isim Mazda RX-8 ile İstanbul’dan Emin Cem Yalın oldu. 

GP Garage My Team’in takımlar birincisi olarak ödüllendirildiği yarışta, Apexmasters Türkiye Drift Şampiyonası pilotlarından Kemal Özhaseki, Mert Bilaloğlu ve Koray Atalık gösteri amaçlı sırada start aldılar ve izleyenlere keyifli anlar yaşattılar.

 

Zorlu yarışların ardından sporcular ödüllerini Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Filiz’in elinden aldı. Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü yetkilileri de, her yıl olduğu gibi bu yılda organizasyon da desteğini esirgemeyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’ teşekkürlerini ilettiler.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın