• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
                                                                                                                                                                                                                     


















Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Üyelik Girişi

Kartepe’de yeni eğitim yılının ilk ders zili çaldı

14/09/2022

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı bugün başladı. Yüzbinlerce öğrenci, binlerce öğretmen 9 ay sürecek eğitim maratonuna başladı

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı bugün başladı. Yüzbinlerce öğrenci, binlerce öğretmen 9 ay sürecek eğitim maratonuna başladı.  Kocaeli genelinde 1460 okulda, 27 bin 220 öğretmen, 418 bin 602 öğrenciye eğitim verecek. Eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili Kartepe İlçe protokolünün katılımı ile Şirinsulhiye İlkokulunda çaldı.

 

Şirinsulhiye İlkokulu'nun bahçesinde gerçekleşen yeni eğitim öğretim dönemi resmi törenine Kartepe İlçe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Kartepe İlçe Jandarma Komutan vekili Kıdemli Astsubay Başcavuş Ömer Maden, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Kartepe İlçe Şube Müdürü Şükrü Şahin, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören de Şirinsulhiye İlkokulu öğrencileri şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sergiledi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni ile izlendi. Programda açılış konuşmasını Şirinsulhiye İlkokulu Müdürü Alaaddin Doğan yaptı. İlçe protokolünün konuşmaların ardından ise ilçe protokolü okul içerisinde inceleme yaptı, yeni eğitim öğretim döneminin açılışını gerçekleştirdi.

 

Kartepe'de 112 okulda bin 986 öğretmen ve 27 bin 867 öğrencinin eğitim-öğretim yılına başladığını belirten Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, yaptığı konuşmada yeni dönemin eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Dilek konuşmasının devamında; "Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve eğitim camiasının tüm paydaşları olarak hep birlikte yeni eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Ben de sizlerin bu heyecanını tüm kalbimle paylaşıyor; bu sevincin bütün eğitim-öğretim yılı boyunca sürmesini diliyorum. Şirinsulhiye İlkokulu Müdürümüz Alaaddin Doğan ve okul öğretmen ve öğrencilerimize hazırladıkları programdan ötürü teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin, evlatlarımızın başarılı ve sağlıklı bir eğitim öğretim dönemi geçirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

 

Eğitim hayatları boyunca gençlerimizin ve çocuklarımızın her zaman yanlarında olacağım diyen Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, "Yeni eğitim öğretim yılında tüm eğitim neferlerine, öğrenci ve velilerimize huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Bütün evlatlarımızın yeni okul dönemi hayırlı olsun. Rabbim tüm yavrularımıza zihin açıklığı versin. Hem Kartepe Belediye Başkanı olarak hem de Mustafa ağabeyleri olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitim hayatları boyunca yanlarında olacağım” ifadelerini kullandı.

 

Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı

“Velilerimizin gönülleri ferah olsun. Evlatlarınız bizlere emanettir. Evlerinizde evlatlarımızın eğitim-öğretimine destek sağlamanız önemlidir. Eğitimcilerimiz ise evlatlarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlayacaklardır. Evlatlarımıza kültürümüzü, örfümüzü, adetimizi daha hassas bir şekilde öğretmenizi istiyoruz. Evlatlarımız için söyleyeceklerimiz ise beşikten mezara kadar ilimle mükellefiz. Yapacağımız araştırmak, merak etmek ve okumaktır” dedi.

 

2022-2023 eğitim-öğretim yılı bugün başladı ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak. 14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil yapılacak. Ayrıca ikinci ara tatil, 21 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın